Grafisk design

Grafisk design säger mer än tusen ord. Om det görs på rätt sätt vill säga. Begreppet grafisk design rymmer mycket. Allt från logotyper till illustrationer och vi designar båda delarna. Vi kan designa nya företagslogotyper som hjälper dig att skapa ett starkt och säljande varumärke som står sig väl genom tiden. Men vi kan också skapa vackra illustrationer som lämpar sig väl som omslagsbilder i dina sociala mediekanaler eller som tavlor att rama in och sätta upp på väggen. Bara fantasin sätter gränserna

Logotypens underbara värld

En logotyp kan enklast beskrivas som företagsnamnet satt i ett typsnitt, ibland med tillhörande grafisk symbol. Många av de enklaste logotyperna är också de bästa. Du känner säkert igen logotyper som Coca-Cola, Ford, WWF och Shell. Kända varumärken som förkroppsligas av enkel och genomtänkt grafisk design. Stilrent och minimalistiskt på samma gång. Det finns vissa anledning till att den typen av grafisk design lyckas bättre än andra. Det har att göra med att en bra logotyp sällan innehåller mer än 2-3 färger och att företagets verksamhet speglas väl i designen. Men det har självfallet också att göra med att respektive företag har en ansenlig marknadsföringsbudget som de använder för att arbeta in sina varumärken.

Om ditt företag har en logo tänk på hur den ser ut. Lever den upp till kriterierna om antal färger? Är loggan logisk sett till företagets verksamhet? Om du inte kan svara ja på de frågorna, eller om du inte ens har en företagslogotyp, då är det dags att uppdatera företagets grafiska identitet. Det är precis det vi kan hjälpa till med. Vår illustratör och logotypdesigner analyserar din verksamhet, skissar på nya förslag till grafisk design och levererar dem till dig. Rykande färska. Om du vill kan vi även hjälpa till med designen av visitkort och övrigt korrespondensmaterial.

Illustrationer är ingen illusion

Illustrationer är visualiseringar. Det kanske säger sig självt. Men faktum är att tavlor, ritningar, skisser och fotografier också är olika typer av illustrationer. Det kanske inte är lika självklart? Men vad som däremot är självklart är att vi formger illustrationer lika bra som vi gör logotyper och annan grafisk design. Om du har en idé då kan vi, oftast, förverkliga den.

Vi designar omslagsbilder till sociala medier, vykort och annat reklammaterial som hjälper dig att nå ut med ditt budskap.
Illustrationerna kan behövas ritas för hand men förs sedan över i digital form och levereras till sist i alla format som du behöver, via mejl.

En bra illustration är inte beroende av att vara enkel eller att bestå av ett visst antal färger. När det handlar om visualiseringar ligger fokus på att göra bilden så tydlig som möjligt utifrån det syfte som materialet har. En illustration kan därför vara mer komplex medan en annan är mer abstrakt.

Hälsa på dem som jobbar med grafisk design

Många kan rita, måla och skissa. Men alla kan inte göra det bra. Jag vill gärna tro att vi kan det.
Vem är jag? Jag heter Andreas Pernlund och jag har arbetat med handel, kommunikation och grafisk design i över tio år.
Nu har jag sadlat om och arbetar bland annat som projektledare inom grafisk design. En utförligare presentation av mig och mina kollegor följer nedan:

Andreas Pernlund – projektledare, redigerare och skribent

Jag har arbetat som skribent sedan 2015. Min skrivargärning började på en media- och contentbyrå i Mellansverige.
Efter en tid fortsatte jag ut i Europa och världen till Storbritannien och Turkiet. Genom åren har jag haft äran att arbetat tillsammans med några av Sveriges mest kända sökmotoroptimerare.

Med dessa erfarenheter i åtanke bestämde jag mig för att ta initiativet till nätverket Andreas Pernlund and the consultants, vars webbplats du just nu besöker. Nätverket är ett starkt team bestående av skribenter, copywriters, logotypdesigners, illustratörer och många andra yrkeskategorier. Gemensamt för dem som anslutit är att de har mångårig erfarenhet inom sitt yrkesområde och vet vad som krävs för att nå resultat.

Alltsedan nätverkets bildande har vi haft nationella och internationella kunder inom exempelvis text- och artikelproduktion.

Vill du att vi delar med oss av våra erfarenheter inom grafisk design och får fart på din verksamhet också?
Beställ vår grafiska design nu