Content writing

Arbetet som skribent innebär bland annat att producera material inom området content writing. Det är en form av artikelproduktion, importerad från USA. Där är content writing och titeln ”content writer” etablerad. På svenska säger vi oftast innehållsskribent eller skribent.

Även i vår del av världen har behovet av content writing ökat. Det har att göra med att sökmotorernas algoritmer är i ständig förändring.
En algoritm kan enklast beskrivas som en systematisk procedur som löser ett givet problem. Föreställ dig följande scenario; du vill köpa en ny spade.
Du använder Google och skriver in ordet ”spade” i sökrutan och trycker på sök.
Träfflistan som du får upp visar träffar som på något sätt innehåller ordet ”spade”. Det är algoritmernas förtjänst.
Vilka sökresultat som visas bestäms av hur algoritmerna fungerar. De blir smartare för var dag som går.
Alla sökmotorer är uppbyggda efter de algoritmiska principerna. Vissa sökmotorer mer än andra.

Den som vill synas i träfflistorna tjänar på att använda sig av content writing. Dina artiklar skrivs och optimeras utifrån de sökord som du vill synas på.
Men det kan vara svårt att veta exakt vilka ord som ger bäst resultat. Det är där som vi kommer in i bilden. Vi analyserar ditt behov och producerar texter som är anpassade till de besökare som du vill nå.

Content writing är en del av det hela

Internet svämmar bokstavligt talat över av företag och frilansande skribenter som erbjuder tjänster inom content writing.
Men vi är mer än bara contentskribenter. Vi kombinerar vårt journalistiska skrivande med vår kunskap i optimering. Det skiljer oss från andra.

Vi skriver inte bara in nyckelord här och där i din artikel och skickar över den till dig. Vi skriver inte texter som ser ut att vara automatgenererade.
Nej, vi skriver levande och intressanta artiklar och reportage. Vi skriver med människan i åtanke. Eftersom det är människor av kött och blod som du vill nå med dina erbjudanden, produkter och tjänster.

Det är nämligen vår övertygelse att en levande text också är en sökmotoroptimerad text. Om du skriver intressant, passionerat och unikt då är det också en optimerad artikel.

Hälsa på skribenterna

Många kan skriva. Men alla kan inte skriva bra. Jag vill gärna tro att vi kan det.
Vem är jag? Jag heter Andreas Pernlund och jag har arbetat med handel, kommunikation och design i över tio år.
Nu har jag sadlat om och arbetar bland annat som skribent och med content writing. En utförligare presentation av mig och mina kollegor följer nedan:

Andreas Pernlund – projektledare, redigerare och skribent

Jag har arbetat som skribent sedan 2015. Min skrivargärning började på en media- och contentbyrå i Mellansverige.
Efter en tid fortsatte jag ut i Europa och världen till Storbritannien och Turkiet.
Genom åren har jag haft äran att arbetat tillsammans med några av Sveriges mest kända sökmotoroptimerare.

Med dessa erfarenheter i åtanke bestämde jag mig för att ta initiativet till nätverket Andreas Pernlund and the consultants, vars webbplats du just nu besöker. Nätverket är ett starkt team bestående av skribenter, copywriters, illustratörer och många andra yrkeskategorier.
Gemensamt för dem som anslutit är att de har mångårig erfarenhet inom sitt yrkesområde och vet vad som krävs för att nå resultat.

Alltsedan nätverkets bildande har vi haft nationella och internationella kunder inom exempelvis content writing.

Tommy Virmaja – skribent

Tommy älskar naturen och naturvetenskapen. Därför faller det sig naturligt för honom att skriva om allt som hör miljö- skog- och mark till.

Caroline Wijkström – skribent

Caroline är en frilansande skribent som drömmer om att bli författare.
Med en akademisk bakgrund inom kommunikation och journalistik kan hon anpassa texterna så att de blir precis så bra som du tänkt dig.
Med en vass penna och med ett öga för detaljer skriver Caroline texter som motiverar, engagerar, och aktiverar läsaren.

Vill du att vi delar med oss av våra erfarenheter inom content writing och får fart på din verksamhet också?
Beställ vår content writing nu